Salát s vařenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s vařenou makrelou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23939 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
0,3 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Roketa |
Salát s vařenou makrelou | |
1 ks | Bobkový list |
130 g | Brambory rané |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Jablka |
230 g | Makrela - filety |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 477,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt nízkotučný, Okurka salátová, Pažitka, Bobkový list, Citrony, Cukr moučkový, Jablka, Makrela - filety, Ocet vinný, Olej kukuřičný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Brambory rané, Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s vařenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené brambory vaříme v páře doměkka 10 minut. |
2 | Z makrely stáhneme kůži a maso nakrájíme na kousky. |
3 | V kastrolu přivedeme k varu vodu a rybí maso v ní pozvolna vaříme s bobkovým listem a citrónem 3 minuty. Potom maso přendáme naběračkou na mísu. |
4 | Brambory necháme okapat a dáme je do velké mísy. Promícháme s nakrájeným jablkem, šalotkou a směs pak upravíme na maso z makrely. |
5 | V odměrce smícháme ocet, olej, cukr a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs s bramborami. |
6 | Salát překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. |
7 | Před podáváním naneseme na salát jogurt a navrch upravíme kolečka okurky. Posypeme pažitkou a ozdobíme roketou. |