Rýžový salát s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s krůtím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23941 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
120 g | Hlíva ústřičná |
460 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
230 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrnek | Pistácie |
0,3 hrnek | Rýže Basmati |
94,7 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 37,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hrášek, Koriandr čerstvý, Krůtí prsa, Olej kukuřičný, Pažitka, Pistácie, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. |
2 | Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout. |
3 | Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty. |
4 | Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou. |
5 | Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout. |
6 | Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý. |