Recept

Rýžový salát s krůtím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23941
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
120 g Hlíva ústřičná
460 g Hrášek
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
230 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrnek Pistácie
0,3 hrnek Rýže Basmati
94,7 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,111 kcal
Kilojoule 4 650kJ
18% Sacharidy 64 g
52% Tuky 39 g
68% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Rýžový salát s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu.

2

Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.

3

Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty.

4

Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou.

5

Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.

6

Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept