Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23946

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
50 g Droždí
2 polévková lžíce Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná celozrnná
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 hrst Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
35% Sacharidy 126 g
9% Tuky 7 g
15% Sodík 301 mg
41% Bílkoviny 23 g

Domácí dalamánky postup přípravy receptu:

1

Ve 2 lžících vlažného mléka rozmícháme droždí a špetku cukru. Necháme vzejít kvásek.

2

Mouku vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek a těsto zaděláme pivem. Necháme je kynout 30-45 minut.

3

Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama dalamánky, urovnáme je na plech a posypeme sezamem.

4

Dalamánky pečeme 10 minut v troubě při 200 stupních Celsia, potom snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept