Recept

Mořský jazyk na normandský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 23947
Kategorie: Maso

Ingredience

Ryba
1 ks Bobkový list
40 g Cibule
0,5 ks Citrony
40 g Máslo čerstvé
400 g Mořský jazyk
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
1500 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná
Slávky
30 g Cibule
20 ks Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Ústřice
1 kávová lžička Sůl
4 ks Ústřice
300 ml Voda pitná
Žampiony
20 g Máslo čerstvé
60 g Žampiony čerstvé
Omáčka
20 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

508% Kalorie 10,031 kcal
Kilojoule 41 971kJ
115% Sacharidy 414 g
366% Tuky 275 g
1511% Sodík 30 g
2232% Bílkoviny 1,255 g

Mořský jazyk na normandský způsob postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, ostatní zbavíme šupin, hlavu šikmo odřízneme.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj rybu, přisypeme posekanou petrželku, cibuli pokrájenou na kolečka, sůl, pepř, bobkový list a vymačkáme půlku citronu.

3

Zalijeme vínem a vodou, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.

4

Mezitím uvaříme slávky ve slané vodě, do které přidáme pokrájenou cibulku, posekanou petrželku a špetku pepře.

5

Zvlášť uvaříme 4 ústřice v osolené vodě. Obojí vaříme jen několik minut.

6

Žampiony nakrájíme na plátky a 2 minuty orestujeme na másle.

7

Upečenou rybu vyndáme z pekáčku, položíme na oválný talíř, šťávu z pekáčku smícháme s vývarem ze slávek, přecedíme přes sítko a necháme v hrnci vyvařit, až zbydou asi 2 decilitry tekutiny.

8

Lžíci másla a lžíci mouky spolu smícháme a vmícháme do omáčky. Povaříme 4 minuty, potom ještě přidáme 2 lžíce smetany a dva rozkvedlané žloutky. Omáčku dobře rozmícháme.

9

Rybu na talíři obložíme plátky žampionů, slávkami vyndanými z lastur a ústřicemi.

10

Vše přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept