Salát se sladkými bramborami a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se sladkými bramborami a fazolemi
Salát se sladkými bramborami a fazolemi
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23948 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 ml | Jogurt nízkotučný |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
125 ml | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Salát se sladkými bramborami a fazolemi | |
1 ks | Brambory rané |
1 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibulka jarní |
230 g | Fazole červené |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Med včelí, Ocet vinný, Olej kukuřičný, Sůl, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Fazole červené, Hrozinky, Rajčata, Salát ledový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Brambory rané, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se sladkými bramborami a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, přidáme bramboru a vaříme doměkka asi 10 minut. Vodu slijeme a bramboru dáme do mísy. |
2 | V jiném kastrolu vaříme ve vodě asi minutu menší mrkvičky. Přeneseme je do mísy. Z rajčat odřízneme část se stopkou a vydlabeme semena. Dužinu nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme celer a fazole a důkladně promícháme. |
3 | V menší misce připravíme zálivku tak, že smícháme citronovou šťávu, bílý jogurt, med, vinný ocet, olej, osolíme a opepříme. |
4 | Na velkou mísu upravíme salátové listy. Naneseme na ně směs s fazolemi, posypeme hrozinkami a jarní cibulkou, přelijeme zálivkou a hned podáváme. |