Divoký losos na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký losos na zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
685 g | Losos - filety |
2 kávová lžička | Olej olivový |
15 ml | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 50,9mg |
Draslík | 703,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Losos - filety, Olej sezamový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký losos na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. |
2 | Pečící mísu lehce vymažeme sezamovým olejem a dáme stranou. |
3 | Lososa dáme mezi dva listy voskového papíru nebo potravinářské fólie a naklepeme ho paličkou na maso. Filety posypeme solí a pepřem. Dáme stranou. |
4 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej a 3-5 minut smažíme nasekaný česnek a cibuli na středním plameni. |
5 | Přidáme najemno nasekané cukety a kloboučky žampiónů. Přikryjeme a vaříme asi 20 minut. |
6 | Zeleninovou směs dáme do pečící nádoby, nahoru položíme naklepaného lososa kůží dolů. Pečeme asi 15-20 minut. |
Poznámka
Losos se udělá rychleji než obvykle nejenom kvůli tomu, že je naklepaný, ale také proto, že teplo vycházející ze zeleniny proces urychlí.