Recept

Pečený mořský jazyk s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23950

Ingredience

0,5 ks Citrony
400 g Mořský jazyk
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
60 g Veka
100 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
6% Sacharidy 23 g
37% Tuky 28 g
28% Sodík 556 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečený mořský jazyk s vínem postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme.

2

Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu.

3

Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut.

4

Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou.

5

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept