Pečený mořský jazyk s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mořský jazyk s vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Veka |
150 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 815,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mořský jazyk s vínem postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme. |
2 | Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu. |
3 | Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut. |
4 | Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou. |
5 | Podáváme s bílým pečivem. |