Recept

Mořský jazyk se slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23952

Ingredience

Slávky
20 g Cibule
20 ks Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Ryba
80 g Chléb pšeničný (bílý)
0,5 ks Citrony
400 g Mořský jazyk
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

464% Kalorie 9,158 kcal
Kilojoule 38 317kJ
111% Sacharidy 398 g
331% Tuky 249 g
1491% Sodík 30 g
2190% Bílkoviny 1,232 g

Mořský jazyk se slávkami postup přípravy receptu:

1

Slávky uvaříme ve slané vodě, do které přidáme kousek cibule, snítku petrželky a špetku pepře. Jakmile se všechny otevřou, odstavíme je z ohně, vyndáme je z lastur a udržujeme teplé v trošce vývaru.

2

Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin a hlavu šikmo uřízneme.

3

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj osolenou a opepřenou rybu, nadrobno pokrájenou šalotku, vymačkáme na rybu půlku citronu, podlijeme vínem a vývarem ze slávek, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Rybu občas potíráme vlastním výpekem.

4

Na talíř upravíme rybu, obložíme slávkami, posypeme posekanou petrželkou a podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept