Mořský jazyk se slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk se slávkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Slávky | |
---|---|
20 g | Cibule |
20 ks | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Ryba | |
80 g | Chléb pšeničný (bílý) |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
30 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 398g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 33g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 5,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 837,9mg |
Vitamín E | 56,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 425,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mušle slávky, Sůl, Voda pitná, Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk se slávkami postup přípravy receptu:
1 | Slávky uvaříme ve slané vodě, do které přidáme kousek cibule, snítku petrželky a špetku pepře. Jakmile se všechny otevřou, odstavíme je z ohně, vyndáme je z lastur a udržujeme teplé v trošce vývaru. |
2 | Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin a hlavu šikmo uřízneme. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj osolenou a opepřenou rybu, nadrobno pokrájenou šalotku, vymačkáme na rybu půlku citronu, podlijeme vínem a vývarem ze slávek, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Rybu občas potíráme vlastním výpekem. |
4 | Na talíř upravíme rybu, obložíme slávkami, posypeme posekanou petrželkou a podáváme s bílým pečivem. |