Mořský jazyk Richelieu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk Richelieu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Lanýž |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mořský jazyk |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 228,4mg |
Draslík | 676,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk Richelieu postup přípravy receptu:
1 | Z ryby použijeme filety, které osolíme, opepříme, nakrájíme na porce, namočíme v mléce a obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a porce ryby usmažíme z obou stran dozlatova. Rybu rozdělíme na talíře. |
3 | Ke zbylému máslu na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme lanýže pokrájené na plátky. Minutu orestujeme a podlijeme hustým masovým vývarem. |
4 | Vzniklou omáčkou přelijeme rybu na talířích. |