Pstruh v bramborové košilce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v bramborové košilce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23955 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Garnát obecný |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
600 g | Pstruh |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
40 ml | Víno Marsala |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v bramborové košilce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme petrželku, tymián a rozmarýn a jemně nasekáme. Pórek pokrájíme na kolečka. |
2 | Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme je 1 minutu v osolené vroucí vodě, scedíme je a utěrkou osušíme. |
3 | Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a rozmixujeme dohladka se smetanou a špetkou soli a pepře. Opláchneme plátky pstruha a přes fólii je jemně naklepeme. Osolíme a opepříme, dáme na ně trochu rozmixované směsi, rozetřeme ji do stejnoměrné vrstvy a posypeme je trochou směsi nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu a navrch poklademe předvařená kolečka brambor a přelijeme je 3 lžícemi oleje. |
4 | Zbývajícím olejem vymažeme pekáč, vysypeme ho kolečky pórku a na ně rozmístíme připravené plátky pstruha. Zalijeme je bílým vínem a dáme pekáč na 10 minut nebo dokud nebudou kolečka brambor mírně dozlatova do trouby předehřáté na 200 °C. |
5 | Vytáhneme pekáč z trouby, rybí plátky opatrně vyjmeme a přikryté je uchováme teplé. |
6 | Obsah pekáče propasírujeme přes síto do pánvičky, přilijeme marsalu, dáme po špetce soli a pepře a část omáčky vyvaříme. |
7 | Pstruhy podáváme s horkou omáčkou posypané zbývající směsí nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu. |