Hovězí na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na pivu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Hovězí maso zadní |
800 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 335,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Olej kukuřičný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na pivu postup přípravy receptu:
1 | Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a za občasného míchání opékáme 10 minut. Když maso rovnoměrně zhnědne, přendáme ho do velkého kastrolu. |
2 | Na pánev dáme cibuli a opékáme ji za občasného míchání asi 3 minuty. Přidáme žampiony a cukr a opékáme ještě asi 10 minut. Potom je přendáme do kastrolu k masu. |
3 | Do kastrolu přilijeme hovězí vývar a pivo, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme na mírném ohni asi 90 minut. Maso musí být křehké. |
5 | Hotový pokrm rozdělíme do misek a podáváme horký. |