Mořský jazyk se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
30 g | Karotka |
70 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 596,9mg |
Vláknina | 949,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme. |
2 | Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut. |
3 | Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří. |
4 | Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou. |
5 | Vývar přilijeme na talíře k rybě. |