Jednoduchý recept

Pikantní smažená ryba

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23958

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 špetka Kurkuma
1 ks Limetka
15 ml Limetková šťáva
30 ml Olej olivový
455 g Platýz - filety
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
1% Sacharidy 3 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 202 mg
51% Bílkoviny 29 g

Pikantní smažená ryba postup přípravy receptu:

1

Čerstvě vymačkanou šťávu z limetky, chilli koření, kurkumu a sůl smícháme v míse. Mísa musí být natolik velká, aby se do ní vešly i filety. V této směsi necháme rybu naloženou půl hodiny.

2

Na pánvi na středním plameni rozpálíme olivový olej, dáme rybu a smažíme 4-5 minut, dokud nebude spodní strana hotová.

3

Obrátíme a pečeme další 3 minuty. Necháme dodělat, dokud nebudou filety křupavé.

4

Ozdobíme limetkou a podáváme.

Poznámka

Vybíráme rybu, která je vhodná ke smažení a nerozpadá se (mořský jazyk, platýz, okoun).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept