Pikantní smažená ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smažená ryba
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23958 |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 špetka | Kurkuma |
1 ks | Limetka |
15 ml | Limetková šťáva |
30 ml | Olej olivový |
455 g | Platýz - filety |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 581,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 84,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kurkuma, Limetka, Limetková šťáva, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smažená ryba postup přípravy receptu:
1 | Čerstvě vymačkanou šťávu z limetky, chilli koření, kurkumu a sůl smícháme v míse. Mísa musí být natolik velká, aby se do ní vešly i filety. V této směsi necháme rybu naloženou půl hodiny. |
2 | Na pánvi na středním plameni rozpálíme olivový olej, dáme rybu a smažíme 4-5 minut, dokud nebude spodní strana hotová. |
3 | Obrátíme a pečeme další 3 minuty. Necháme dodělat, dokud nebudou filety křupavé. |
4 | Ozdobíme limetkou a podáváme. |
Poznámka
Vybíráme rybu, která je vhodná ke smažení a nerozpadá se (mořský jazyk, platýz, okoun).