Čokoládová jelítka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová jelítka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2396 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Džem rybízový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Mandle |
1 špetka | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 25,3mg |
Draslík | 134,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová jelítka postup přípravy receptu:
1 | Utřeme žloutek, vejce a čokoládu, přidáme koření a strouhané mandle. |
2 | Když je těsto příliš řídké, zahustíme je mletými piškoty. |
3 | Do těsta zapracujeme džem a můžeme ještě přidat 20g sekaných mandlí. |
4 | Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá jelítka, konce ozdobíme kousky mandle, jako špejle u jelit. |
5 | Potřeme bílkem a pečeme v mírné troubě. |