Giambras - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Giambras
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
10 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Máta |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
600 g | Rak říční |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 715,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Majoránka, Máta, Rajčata, Rak říční, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Giambras postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme. |
2 | V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko. |
3 | Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit. |
4 | Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout. |