Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23960
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Bazalka
10 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
5 g Máta
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
600 g Rak říční
60 g Šalotka
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 856kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 580 mg
45% Bílkoviny 25 g

Giambras postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme.

2

V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko.

3

Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit.

4

Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept