Rybí vývar se škeblemi a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar se škeblemi a těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23964 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
90 g | Hrášek |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 ml | Protlak rajčatový |
225 g | Škeble čerstvé |
1 špetka | Sůl |
65 g | Těstoviny konzumní |
2 špetka | Tymián sušený |
1000 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 497,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hrášek, Škeble čerstvé, Sůl, Tymián sušený, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar se škeblemi a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. |
2 | Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli. |
3 | Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut. |
4 | Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut. |
5 | Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové. |
6 | Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme. |
7 | Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem. |
Poznámka
Můžeme použít jakékoliv drobné zavářkové těstoviny.