Pečené vepřové maso s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové maso s ovocem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
2 ks | Cibule červená |
100 g | Meruňky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
163 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 hrnek | Švestky |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Pečené vepřové maso s ovocem | |
800 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 100,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meruňky, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Švestky, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové maso s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu smícháme. Potom přimícháme bílek. |
3 | Z obou kusů masa odřízneme na užším konci asi 13 centimetrů dlouhý kus, všechny kusy masa podélně rozpůlíme a potom rozevřeme, utvoříme kapsy. |
4 | Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč. |
5 | Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut. |
6 | Maso můžeme podávat horké i studené. |