Jednoduchý recept

Pečené vepřové maso s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23966
Kategorie: Maso

Ingredience

Nádivka
2 ks Cibule červená
100 g Meruňky
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
163 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 hrnek Švestky
1 ks Vaječný bílek slepičí
Pečené vepřové maso s ovocem
800 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 377kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 176 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečené vepřové maso s ovocem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu smícháme. Potom přimícháme bílek.

3

Z obou kusů masa odřízneme na užším konci asi 13 centimetrů dlouhý kus, všechny kusy masa podélně rozpůlíme a potom rozevřeme, utvoříme kapsy.

4

Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.

5

Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut.

6

Maso můžeme podávat horké i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept