Recept

Pečený okoun s petrželovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23969

Ingredience

3 ks Limetka
10 g Mouka mandlová
55 g Máslo čerstvé
600 g Okoun - filety
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
16 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 13 g
4% Sodík 71 mg
56% Bílkoviny 32 g

Pečený okoun s petrželovým máslem postup přípravy receptu:

1

V misce pořádně promícháme mandlovou mouku, nasekanou šalotku, rozmačkaný česnek, nasekanou petržel, limetkovou šťávu a změklé máslo. Podle chuti přidáme pepř a sůl.

2

Máslo si můžeme připravit dopředu a uchováme jej v lednici zabalené v potravinářské fólii. Před použitím jej necháme změknout.

3

Předehřejeme si troubu na 200°C nebo na stupeň 6.

4

V hrnci rozpálíme na středním plameni olej. Rybu okořeníme solí a pepřem a potom dáme na pánev kůží dolů a smažíme dozlatova asi 5 minut. Rybu otočíme a smažíme další 2 minuty.

5

Potom ji přesuneme z pánve do zapékací mísy. Lžičkou dáme na každý kousek máslo a pečeme v troubě 10 minut.

6

Každý filet položíme na talíř, zakápneme zbývajícím máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept