Jednoduchý recept

Treska s topinambury

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23973
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Brambory vařené
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
40 g Strouhanka
5 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
6 ks Topinambury
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
5% Sacharidy 20 g
26% Tuky 19 g
48% Sodík 958 mg
75% Bílkoviny 42 g

Treska s topinambury postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky.

2

Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme.

3

Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept