Králík na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na karí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1200 g | Králičí maso |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 182,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Králičí maso, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na karí postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka naporcujeme a namočíme do osolené vody asi na 10 minut. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na másle. Jogurt rozmícháme s kari kořením a přidáme do cibulového základu. Chvíli povaříme a potom za stálého míchání přiléváme rajčatový protlak zředěný vodou. |
3 | Vložíme připravené králičí maso, promícháme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší šťáva. Pod pokličkou dusíme doměkka. |
4 | Nakonec pokrm přisolíme a ochutíme citrónovou šťávou. |