Recept

Sépie na černo se salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23976
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 g Locika salátová
80 ml Olej olivový
1 dl Omáčka rajčatová
5 g Pepř bílý
20 g Petržel - nať
1 špetka Šafrán
600 g Sépie
5 g Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
60% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Sépie na černo se salátem postup přípravy receptu:

1

Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme.

2

Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme.

3

Zalijeme vínem a necháme vyvařit.

4

Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme.

5

Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme.

6

Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept