Sépie na černo se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie na černo se salátem
Sépie na černo se salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Locika salátová |
80 ml | Olej olivový |
1 dl | Omáčka rajčatová |
5 g | Pepř bílý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
600 g | Sépie |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 804,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Locika salátová, Omáčka rajčatová, Pepř bílý, Sépie, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépie na černo se salátem postup přípravy receptu:
1 | Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme. |
2 | Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme. |
3 | Zalijeme vínem a necháme vyvařit. |
4 | Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme. |
5 | Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme. |
6 | Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme. |