Bažant s hruškami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s hruškami a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bažant obecný |
3 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 638,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 362,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Hrušky, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Martell cognac, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s hruškami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři. |
2 | Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě, nejdříve pod pokličkou. |
3 | V polovině doby pečení pokličku odstraníme a k masu přidáme oloupané, rozpůlené hrušky zbavené jádřinců. |
4 | Upečeného bažanta polijeme koňakem, zapálíme a krátce flambujeme. |
5 | Podáváme s brusinkovým kompotem. |
Poznámka
Jako příloha se hodí vařené brambory.