Mandlový dort s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový dort s čokoládou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23983 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
65 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
350 g | Sýr smetanový tavený 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
5 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 105,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový dort s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, kakao, máslo, cukr moučkový, 25 g nasekaných mandlí, jeden žloutek a vytvoříme těsto. |
2 | Vyválíme ho na placku, vložíme ho do formy vytřené máslem a necháme v ledničce 20 minut. |
3 | Smícháme dva žloutky, cukr, ušleháme je se sýrem, zbytkem mandlí, smetanou, kakaem. |
4 | Z bílků ušleháme sníh, vložíme ho do kakaové hmoty, náplň vložíme do formy a koláč pečeme hodinu a půl. |