Drůbeží vývar s rýží a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží vývar s rýží a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 23984 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
100 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
1250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 202,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží vývar s rýží a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Podusíme je v troše vývaru. |
2 | Propláchnutou rýži uvaříme zvlášť v osolené vodě. Petrželové lístky spaříme vroucí vodou. |
3 | Na talíře rozdělíme petrželku, podušená rajčata a rýži. Zalijeme horkým drůbežím vývarem a podáváme. |