Agghiotta z mečouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Agghiotta z mečouna
Agghiotta z mečouna
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Filé z mečouna |
30 g | Hrozinky |
25 g | Kapary |
80 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
30 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 834,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 807,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Filé z mečouna, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Agghiotta z mečouna postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky necháme 15 minut bobtnat v misce s vlažnou vodou, scedíme, pokrájíme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, pokrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a česnek. Česnek vyhodíme, přidáme piniová semínka, hrozinky, omyté kapary, olivy a rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného zamíchání cca 10 minut. |
3 | Omyjeme a osušíme plátky rybího masa, lehce osolíme a opepříme, dáme do pekáče se zbývajícím olejem, přelijeme připravenou omáčkou, posypeme petrželkou. Pekáč dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C a v polovině pečení rybí maso obrátíme. Jakmile je maso hotové, pokrm ihned podáváme. |