Jednoduchý recept

Žemlovka s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23986
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

6 krajíc Chléb toastový
60 g Čokoláda hořká
4 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko plnotučné
175 ml Mléko zahuštěné slazené
1 polévková lžíce Rýžový škrob
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 419kJ
17% Sacharidy 61 g
43% Tuky 33 g
3% Sodík 66 mg
25% Bílkoviny 14 g

Žemlovka s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.

2

Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.

3

Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.

4

Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept