Salpikon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salpikon
Salpikon
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23988 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
300 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
300 g | Garnát obecný |
300 g | Mušle slávky |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
20 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 239,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 310,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chobotnice, Cibule, Citronová šťáva, Mušle slávky, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salpikon postup přípravy receptu:
1 | Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme. |
3 | Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě. |