Jednoduchý recept

Polévka celerová

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2399

Ingredience

1 ks Celer bulvový
0,5 l Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
21% Sodík 415 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polévka celerová postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka.

2

Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit.

3

Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme.

4

Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept