Jednoduchý recept

Mušličky po neapolsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23990

Ingredience

1 kg Mušle srdcovky
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Rajčata
5 g Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
5% Sacharidy 18 g
19% Tuky 14 g
26% Sodík 512 mg
62% Bílkoviny 35 g

Mušličky po neapolsku postup přípravy receptu:

1

Mušličky důkladně omyjeme a vhodíme nejméně na hodinu do mísy s patřičným množstvím studené osolené vody, aby se pročistily od písku.

2

Očistíme a omyjeme petrželku, oloupeme stroužky česneku a nasekáme. V pánvi s olejem je osmažíme, přidáme spařená pokrájená rajčata a po několika minutách rovněž scezené mušličky.

3

Vyhodíme prázdné půlky skořápek a mušličky, které se neotevřely. Vše opepříme, promícháme a necháme ještě minutu na ohni.

4

Hotový pokrm podáváme horký na stůl v pánvi, ve které se připravoval.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept