Mušličky po neapolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušličky po neapolsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Mušle srdcovky |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 833,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle srdcovky, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušličky po neapolsku postup přípravy receptu:
1 | Mušličky důkladně omyjeme a vhodíme nejméně na hodinu do mísy s patřičným množstvím studené osolené vody, aby se pročistily od písku. |
2 | Očistíme a omyjeme petrželku, oloupeme stroužky česneku a nasekáme. V pánvi s olejem je osmažíme, přidáme spařená pokrájená rajčata a po několika minutách rovněž scezené mušličky. |
3 | Vyhodíme prázdné půlky skořápek a mušličky, které se neotevřely. Vše opepříme, promícháme a necháme ještě minutu na ohni. |
4 | Hotový pokrm podáváme horký na stůl v pánvi, ve které se připravoval. |