Plněné olihně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné olihně
Plněné olihně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
25 ml | Citronová šťáva |
20 ml | Olej olivový |
1 kg | Olihně |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 682,1mg |
Draslík | 945,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 172,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Olihně, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné olihně postup přípravy receptu:
1 | Olihně vykucháme a opatrně promyjeme. Pokrájíme na kusy chapadélka a dáme vařit do pánve s trochou osolené vody a citrónovou šťávou. Měkká chapadélka nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku, omytou petrželkou a omytými a vykostěnými ančovičkami. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme pepř a strouhanku. Vše promícháme. |
2 | Těla olihní naplníme připravenou směsí a zašijeme otvor kuchyňskou nití. Srovnáme do pekáče, přelijeme olejem, osolíme a dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 160°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči, ve kterém byl připravován. |