Jednoduchý recept

Polévka s cizrnou a těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 23994
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Cizrna
200 g Fazole bílé sterilované
2 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Protlak rajčatový
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
200 g Těstoviny Conchiglie
120 ml Voda pitná
1500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,063 kcal
Kilojoule 4 447kJ
41% Sacharidy 148 g
277% Tuky 207 g
103% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g
Polévka s cizrnou a těstovinami

Polévka s cizrnou a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátý olej vložíme rozmixovanou nebo na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání smažíme 7 minut.

2

Poté přimícháme cizrnu a fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem a vodou a za stálého míchání vaříme 5 minut.

3

Přilijeme 475 ml vývaru, přidáme sůl, pepř a jednu snítku rozmarýnu. Uvedeme do varu a pod poklicí necháme vařit při mírné teplotě 60 minut.

4

Poté dolijem zbylý vývar, přidáme těstoviny a vaříme už bez poklice 7 minut.

5

Na konec vyjmeme rozmarýn a dle chuti dokořeníme. Polévku můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept