Jednoduchý recept

Vaření garnáti

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23998
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Fenyklová semínka
1 kg Garnát obecný
80 ml Olej olivový
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
1% Sacharidy 3 g
34% Tuky 26 g
103% Sodík 2 g
123% Bílkoviny 69 g

Vaření garnáti postup přípravy receptu:

1

Garnáty omyjeme. Fenyklová semínka vložíme do sáčku z gázy, ponoříme do hrnce s patřičným množstvím osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme garnáty, povaříme 3-4 minuty a vyjmeme. Vyloupeme pouze ocásky a necháme jen krunýř v podobě šištičky na špičce ocásku. Odstraníme černé střívko.

2

Dáme do mísy omytou, osušenou a nasekanou petrželku, olej a špetku soli a vše rozšleháme. Zálivkou přelijeme uvařené garnáty na servírovací míse. Pokrm můžeme podávat horký nebo studený, ozdobený pokrájeným citronem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept