Polévka panádlová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka panádlová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2400 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 195,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka panádlová postup přípravy receptu:
1 | Žemle oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a povaříme je v mléce. Metlou na sníh je šleháme tak, aby se v mléce úplně rozpustily. |
2 | Polévku osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Potom do polévky zamícháme 2 rozšlehaná vejce, odstavíme ji z ohně a přidáme máslo. |
3 | Hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou. |