Vepřové maso na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na čínský způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Vepřové maso na čínský způsob | |
120 g | Baby kukuřice |
400 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
8 ks | Houby sušené |
690 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
450 g | Vepřové kotlety |
2 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 77,7mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno rýžové čínské, Baby kukuřice, Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Houby sušené, Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do studené vody. Konce cibulek se otevřou. |
2 | Sušené houby přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet. Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřáté pánvi, přidáme maso a opékáme 5 minut. |
3 | Do pánve dáme zbytek oleje, orestujeme na něm česnek a vyhodíme ho. Do pánve dáme zázvor, lusky hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sojovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby a vaříme 3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do pánve přidáme kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Potom vmícháme mrkev a ozdobíme jarní cibulkou. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.