Smažené mušličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené mušličky
Smažené mušličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 kg | Mušle slávky |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 800,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené mušličky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme stroužek česneku, podrtíme a dáme s olejem do prostorné pánve. Osmažíme na středním plameni, omyjeme dobře pročištěné mušličky. Jakmile bude česnek do zlatova, vhodíme mušličky do pánve. Opepříme a jakmile se otevřou, vyjmeme z pánve. |
2 | Jemným sítkem přecedíme tekutinu v pánvi a nalijeme znovu do pánve. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku a vhodíme do pánve. Vše 5 minut povaříme. Přidáme mušličky, vše promícháme, zhasneme plamen a hotový pokrm podáváme na stůl. |