Recept

Vepřové na kantonský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24003
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Badyán
1 kávová lžička Červená pasta ze sojových bobů
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Ocet rýžový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
600 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 polévková lžíce Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 675kJ
3% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 26 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové na kantonský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během marinování maso několikrát obrátíme.

2

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Maso vyndáme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbytek medu a octa smícháme se lžičkou horké vody a potřeme jím maso. Pečeme v troubě 15 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou.

3

Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a vaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept