Vepřové na kantonský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na kantonský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24003 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 kávová lžička | Červená pasta ze sojových bobů |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 43,4mg |
Vláknina | 700,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Med včelí, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Červená pasta ze sojových bobů, Maizena - kukuřičný škrob, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na kantonský způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během marinování maso několikrát obrátíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Maso vyndáme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbytek medu a octa smícháme se lžičkou horké vody a potřeme jím maso. Pečeme v troubě 15 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou. |
3 | Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a vaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip. |