Jehněčí tagine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí tagine
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
400 g | Kuskus |
1 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Med včelí |
133,3 g | Meruňky |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 975,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 834,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Kuskus, Lilek, Med včelí, Meruňky, Olej kukuřičný, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí tagine postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut. |
2 | Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. |
3 | Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.