Jehněčí maso se zeleninou po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso se zeleninou po řecku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 kávová lžička | Víno madeira |
Jehněčí maso se zeleninou po řecku | |
1 ks | Cuketa |
500 g | Jehněčí maso |
120 g | Jogurt nízkotučný |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máta |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
266,7 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Cuketa, Jogurt nízkotučný, Lilek, Máta, Paprika červená, Pažitka, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso se zeleninou po řecku postup přípravy receptu:
1 | Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme. |
2 | Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut. |
3 | V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu. |