Recept

Jehněčí maso se zeleninou po řecku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24006
Kategorie: Maso

Ingredience

Marináda
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
4 kávová lžička Víno madeira
Jehněčí maso se zeleninou po řecku
1 ks Cuketa
500 g Jehněčí maso
120 g Jogurt nízkotučný
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Máta
2 kávová lžička Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
4 ks Šalotka
1 špetka Sůl
266,7 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
15% Sacharidy 53 g
29% Tuky 21 g
24% Sodík 483 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí maso se zeleninou po řecku postup přípravy receptu:

1

Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme.

2

Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut.

3

V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept