Minestrone s kuřecím masem a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone s kuřecím masem a těstovinami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 24007 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón slepičí |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí křídla |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ricotta |
50 g | Těstoviny Rigatoni |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 537,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Ricotta, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone s kuřecím masem a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Na části rozdělená kuřecí křídla vložíme do kastrolu společně s nakrájenou cibulí, mrkví, a celerem. Přysypeme petržel, tymián, sůl a zrníčka černého pepře. Na konec rozdrobíme kostku slepičího bujónu, zalijeme 1,5 l studené vody a uvedeme do varu. |
2 | Pod poklicí necháme vařit 60 minut, poté kastrol odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Vodu scedíme přes síto do čistého kastrolu. |
3 | Z kostí obereme všechno maso, nakrájíme ho na malé kousky a odložíme stanou. Kosti a zeleninu odstraníme. |
4 | Čistý vývar uvedeme opět do varu, přidáme těstoviny a vaříme 7 minut. |
5 | Mezitím odstraníme zeleninu a z kostí obereme maso. Nakrájíme ho na malé kousky, které nakonec vložíme zpět do polévky a necháme prohřát |
6 | Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou sýrem Ricotta. |