Jednoduchý recept

Hřebenatky po benátsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24008

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
16 ks Hřebenatka
90 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 478kJ
2% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
37% Sodík 745 mg
49% Bílkoviny 28 g

Hřebenatky po benátsku postup přípravy receptu:

1

Nožem otevřeme hřebenatky, vyjmeme měkkýše z mušlí, dobře omyjeme a mušle uschováme. Oloupeme česnek, omyjeme petrželku a oboje nasekáme.

2

Do pánve dáme olej, měkkýše a nasekanou petrželku s česnekem, přidáme sůl a čerstvě mletý pepře a na středním plameni 2-3 minuty pod pokličkou podusíme.

3

Omyjeme a osušíme 4 mušle a položíme na jednotlivé talíře. Vložíme do mušlí měkkýše, zastříkneme je trochou citronové šťávy a ozdobíme klínky citronu a snítkou petrželky. Hotový pokrm podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept