Dušené jehněčí po švédsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí po švédsku
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička | Hořčice |
120 g | Houby sušené |
450 g | Jehněčí maso |
150 g | Jogurt nízkotučný |
1 ks | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Mléko odtučněné |
6 ks | Nakládaný zelený pepř |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 66,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice, Houby sušené, Jehněčí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko odtučněné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí po švédsku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, dáme do velkého hrnce a přelijeme vodou. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, snítky kopru, bobkový list a zrnka pepře. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso zvolna vaříme 45 minut. Poté přidáme fenykl a houby, hrnec znova přikryjeme a maso vaříme ještě 30 minut. |
2 | Maso, cibuli, fenykl a houby přendáme do mísy a udržujeme teplé. Vývar procedíme a odměříme 1 1/4 hrnku. Hrnec vypláchneme a vrátíme do něj vývar. Kukuřičný škrob rozmícháme s mlékem, přidáme do vývaru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou kůrou a šťávou. |
3 | Maso, cibuli, fenykl a houby vrátíme do hrnce a vaříme bez pokličky 5 minut. V misce smícháme jogurt, hořčici, kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Jogurtovou směs přidáme do masa a upravíme na nahřátou mísu. |