Jednoduchý recept

Dušené jehněčí po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24010
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 kávová lžička Hořčice
120 g Houby sušené
450 g Jehněčí maso
150 g Jogurt nízkotučný
1 ks Kopr čerstvý
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Mléko odtučněné
6 ks Nakládaný zelený pepř
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
6% Sacharidy 21 g
21% Tuky 15 g
7% Sodík 134 mg
47% Bílkoviny 27 g

Dušené jehněčí po švédsku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, dáme do velkého hrnce a přelijeme vodou. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, snítky kopru, bobkový list a zrnka pepře. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso zvolna vaříme 45 minut. Poté přidáme fenykl a houby, hrnec znova přikryjeme a maso vaříme ještě 30 minut.

2

Maso, cibuli, fenykl a houby přendáme do mísy a udržujeme teplé. Vývar procedíme a odměříme 1 1/4 hrnku. Hrnec vypláchneme a vrátíme do něj vývar. Kukuřičný škrob rozmícháme s mlékem, přidáme do vývaru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou kůrou a šťávou.

3

Maso, cibuli, fenykl a houby vrátíme do hrnce a vaříme bez pokličky 5 minut. V misce smícháme jogurt, hořčici, kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Jogurtovou směs přidáme do masa a upravíme na nahřátou mísu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept